آموزش

ویپ چیست؟

ویپ چیست؟

ویپ چیست و چگونه کار میکند ؟

در جواب به سوال اینکه ویپ چیست و چگونه کار میکند ؟ باید بگیم که ویپ، یک دستگاه قلیان الکترونیکی است که برای افراد قلیانی استفاده می‌شود. این دستگاه شامل یک باتری برقی، یک اتومایزر و یک کلید برای روشن و خاموش کردن می‌باشد. ویپ با انتقال مایعی مخصوص ( جویس ) که شامل نیکوتین( در بعضی از آنها بدون نیکوتین ) که بسیار هم خوش بو هست و از گلیسرین گیاهی و پروپیلن گلیکول تشکیل شده است، ایجاد بخار می‌کند که به عنوان جایگزین برای قلیان استفاده می‌شود. دستگاه ویپ بدون مواد شیمیایی خطرناک مثل ترکیبات تریکلوسان، دی‌اکسید کربن، فرمالدئید و آمونیاک که به همین دلیل به عنوان یک روش خنثی کننده بسیار موثر برای کاهش آسیب های احتمالی قلیان به تصویر کشیده شده است.

ویپ همچنین به عنوان یک روش برای آنانی که مشکلی در ترک کردن قلیان دارند، شناخته شده است. با توجه به اینکه هیچ محصولی در دسترس نیست که به میزانی معتبر برای کاهش نیکوتین روی سیستم عصبی کار کند، ویپ یک راه حل جایگزین برای افراد قلیانی است که به دلیل نداشتن نیکوتین، برای کاهش اعتیاد به قلیان ایجاد می‌کند.

با این حال، به دلیل وجود پروپیلن گلیکول، گلیسرین گیاهی و نیکوتین در مایع استفاده شده، ویپ به عنوان یک راه حل کاملاً بی‌خطر برای قلیانی ها شناخته شده است. از این رو، با استفاده از دستگاه ویپ، با مقدار مناسبی از نیکوتین و اخذ راهنمایی پزشک، می‌توان به کاهش قلیان و اعتیاد آن توصیه کرد.

ویپ ها از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند :

قسمت پایینی دستگاه را که از برد های الکترونیکی و باتری تشکیل شده است را ماد می نامند.

قسمت بالایی را هم اتومایزر ویپ (Atomizer) نام گذاری کرده اند. حال با شناخت این ۲ قسمت اصلی دستگاه میخواهیم در مورد مکانیزم عملکرد دستگاه برسیم و پاسخ سوال ویپ چیست و چگونه کار میکند را پیدا کنیم. همانند دیگر دستگاه های الکترونیکی، ویپ نیز دارای منابع تغذیه یا باتری و بورد الکترونیکی میباشد، بورد دستگاه ویپ برق را از باتری ها میگیرد و از طریق پین کار گذاری شده بین ماد و اتومایزر که عموما از طلا ساخته شده است این برق را به اتومایزر انتقال میدهد. اتومایزر ها دارای المنت یا سیم پیچ هایی هستند که برق از طریق ماد به اتومایزر و سپس به سیم پیچ ها انتقال داده میشود و آن هارا داغ میکند. در داخل این سیم پیچ ها از پنبه استفاده شده و وقتی مایع جویس را داخل مخزن اتومایزر میریزید به دلیل خاصیت جذب پنبه، پنبه جویس را به خود جذب میکند و در آن غوطه ور میشود. زمانی که برق از ماد به اتومایزر شما انتقال مییابد المنت دستگاه داغ شده و پنبه ی غوطه ور شده در جویس گرم می شود و منجر به بخار شدن جویس و به اصتلاح کامدهی منجر میشود. افکار عمومی تصور میکنند که این یک دود است و دود را یکی از مضرات ویپ مینامند، اما اینطور نیست، تصوری اشتباه و رایج بین مردم است که در ادامه این مطلب به توضیح بیشتر می پردازیم. ویپ دود تولید نمیکند بلکه ابر های خارج شده از آن بخار است، زیرا جویسی که داخل ویپ ریخته میشود معمولا از ۷۰% VG و ۳۰% PG تشکیل شده است. اگر در مورد این دو ماده اطلاعی ندارید پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

وی جی و پی جی چیست؟

خلاصه و نتیجه گیری مقاله فوق این است که تمامی مواد تشکیل دهنده جویس تایید شده هستند و حتی خوراکی میباشند!

تنها ماده مضر در جویس ها نیکوتین است که البته فرآوری نوع نیکوتین موجود در جویس ها با سیگار و قلیان تفاوت دارد.

نیکوتین موجود در جویس های ویپ و سالت نیکوتین به شکل کم ضرر تری از سیگار و قلیان ظاهر میشود.

حال با شناخت ویپ و رسیدن به سوال ویپ چیست و چگونه کار میکند ، میتوانیم در مورد مضرات و فواید ویپ به شما بگوییم :
ویپ بوی بد و مشمز کننده ی سیگار را ندارد
با استفاده از ویپ، دیگر پسماند های خاکستر سیگار را برروی لباس هایتان، اتوموبیل و خانه خود مشاهده نمیکنید
طبق تست ورزش های انجام شده توسط تیم ویپونیکس و دانشمندان که منابع آن را در آخر این مقاله میگذازیم، افرادی که از سیگار و قلیان به ویپ روی آورده اند به اصطلاح نفس آن ها باز تر شده و مشکلات تنفسی آن ها به حداقل رسیده.
هزینه های بلند مدت استفاده شما از ویپ نسبت به سیگار و قلیان به شدت کمتر است.
هزاران ماده شیمیایی و سمی در سیگار وجود دارد که جویس ویپ شامل این مواد سمی نمیشود مثل (قطران ، استون ، ارسنیک ، کادمیوم ، مونواکسید ، سرب و جیوه)

عوارض ویپ 

با فراگیر شدن مصرف ویپ در بین افراد جامعه و تصور اینکه ویپ عوارضی ندارد، لازم دانستیم تا در این مطلب به عوارضی که ممکن است ویپ با خود به‌همراه داشته‌ باشد صحبت کنیم. همانطور که می‌دانیم مصرف هرچیزی با اندازه مناسب و با رعایت اعتدال، مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند ولی اگر این مقدار از حد اعتدال خارج شود، سبب بروز عوارضی در بدن می‌شود که می‌تواند سلامت بدن را تحت‌الشعاع دهد. به همین دلیل بررسی می‌کنیم که عوارض ویپ چیست (استفاده بیش از حد ویپ).
نکته حائز اهمیت این است که مسلما عوارضی که مصرف ویپ می‌تواند بر بدن داشته باشد، نسبت به عوارض سیگار بسیار کمتر و ناچیز است. زیرا سیگار به‌عنوان یک ماده سمی و سرطان‌زا شناخته می‌شود ولی مواد شیمیایی موجود در ویپ هرگز به خطرناکی سیگار نخواهد بود. اگر این سوال که عوارض ویپ چیست ذهن شما را هم مشغول کرده پس تا پایان مطلب ما را همراهی کنید تا اطلاعات جامع و کاملی درباره عوارض ویپ و مقایسه آن با سیگار در اختیارتان قرار دهیم.

آیا ویپ ضرر دارد ؟

ویپ انتخاب بسیار مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند از شر قلیان خلاص شوند و با استفاده از ویپ، خود را از مصرف ماده‌ای با هزاران ترکیب سمی رها می‌کنند. پس می‌توان نتیجه گرفت که ویپ در برابر قلیان ماده‌ای بسیار سالم‌تر به‌حساب می‌آید. ولی با این‌حال ویپ هم می‌تواند عوارضی به‌دنبال داشته باشد که در ادامه آن‌ها را شرح خواهیم داد.
اصلی‌ترین موردی که شاید بتوان در پاسخ به سوال ایا ویپ ضرر دارد ؟ به آن پاسخ داد، وجود نیکوتین در ویپ است. در ساختار مایعی که برای بخار کردن ویپ استفاده می‌شود و از ترکیب گلیسیرین و پروپیلن گلیکول به‌عنوان دو ماده اصلی در آن بهره گرفته شده و به جویس معروف است، از میزان نسبتا زیادی نیکوتین استفاده شده است و مصرف ویپ می‌تواند بدن را به مصرف نیکوتین عادت دهد و همین خود عوارضی به‌دنبال داشته باشد.

مضرات ویپ بر قلب

همچنین مصرف قلیان می‌تواند امکان ابتلا به بیماری‌های ریوی و قلبی را افزایش دهد. این در حالی است که میزان آسیبی که ویپ بر سلامتی قلب دارد بسیار از قلیان معمولی کمتر است. نکته‌ای که حائز اهمیت است، این است در پاسخ به سوال عوارض ویپ چیست افرادی که مشکلاتی نظیر بیماری‌های قلبی، فشار خون و یا ضربان قلب دارند باید بگوییم، بهتر است نه از سیگار و نه از ویپ استفاده نکنند. چون نتیجه برخی تحقیقات افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون را در هنگام مصرف سیگار و ویپ، نشان داده است. البته ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که هیچکدام از تحقیقاتی که انجام شده، ارتباطی میان بروز مشکل قلبی با مصرف ویپ را اثبات نکرده است. ولی به‌طورکلی برای افراد‌ی که به بیماری‌های قلبی دچار هستند بهتر است هیچ نوع دخانیاتی مصرف نکنند.

مضرات ویپ بر ریه

همچنین تحقیقاتی بر روی ریه‌های افرادی که هیچ نوع قلیانی نمی‌کشیدند و افرادی که ویپ مصرف می‌کردند، انجام شد که در نهایت هیچ اثری بر ریه افرادی که ویپ مصرف می‌کردند مشاهده نشد. این درحالی است که قلیان های معمولی آسیب‌های شدیدی به ریه‌ها می‌زنند و باعث نارسایی آن می‌شوند. پس شاید بخواهید بدانید عوارض ویپ چیست و چه ویپی بر ریه تاثیر منفی می‌گذارد. ممکن است در صورتی که از جویس‌ها و ویپ با برند نامعتبر استفاده شود، عوارضی برای ریه داشته باشد. پس بهتر است خرید سیگار الکترونیکی و مایع جویس آن از فروشگاه‌ها و برندهای معتبر صورت بگیرد.

مضرات ویپ بر سلامت دهان و دندان

مصرف ویپ می‌تواند بر سلامت دهان و دندان هم تاثیر منفی بگذارد و باعث پوسیدگی دندان یا التهاب لثه شود ولی شدت این عوارض نسبت به قلیان های معمولی بسیار کمتر است. همچنین ویپ می‌تواند بر بافت دهان هم اثرگذاری منفی داشته باشد ولی این اثر به‌هیچ‌وجه قابل مقایسه با قلیان معمولی نخواهد بود. تا اینجا به نکات مختلفی در رابطه با سوال عوارض ویپ چیست پرداختیم، در ادامه به توضیح بیشتر و جامع‌تر خواهیم پرداخت.

عوارض ویپ برای زنان باردار

استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا ویپ در دوران بارداری موضوعی نگران کننده و نیازمند تحقیقات مداوم است. در ادامه به مهمترین عوارض نیکوتین روی زنان باردار می پردازیم:

قرار گرفتن در معرض نیکوتین: بسیاری از سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین هستند که اثرات نامطلوبی بر رشد جنین دارد. نیکوتین می‌تواند رگ های خونی را منقبض کند، جریان خون به جفت را کاهش دهد و بر رشد و تکامل جنین تأثیر منفی بگذارد. همچنین ممکن است خطر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و مشکلات رشدی را افزایش دهد.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی: مایعات ویپینگ اغلب حاوی مواد شیمیایی و افزودنی های مختلف هستند و اثرات طولانی مدت استنشاق این مواد در دوران بارداری هنوز به طور کامل شناخته نشده است. برخی از این مواد شیمیایی ممکن است برای جنین در حال رشد مضر باشند و به طور نقص مادرزادی یا سایر بیماری‌ها را افزایش دهند.
قرار گرفتن در معرض بخار دست دوم: زنان بارداری که در معرض بخار ناشی از ویپینگ دیگران هستند، نیز ممکن است با خطراتی روبرو شوند. آئروسل ساطع شده از سیگارهای الکترونیکی می‌تواند حاوی مواد مضری باشد که توسط مادر استنشاق شده و بر روی جنین تأثیر بگذارد

عوارض ویپ بدون نیکوتین

همانطور که می‌دانیم نوعی از جویس ویپ وجود دارد که در ترکیبات آن، از نیکوتین استفاده نشده است. از آنجایی که اصلی‌ترین ماده آسیب‌زا و اعتیادآور در ویپ، نیکوتین است، پس می‌توان نتیجه گرفت این نوع جویس آسیب و مضرات کمتری نسبت به نوع نیکوتین دار آن دارد.
البته مضرات ویپ بدون نیکوتین هم تا حدودی بدن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد ولی شدت آن‌ها نسبت به نوع نیکوتین دار آن بسیار کمتر است. نیکوتین خاصیت اعتیادآور دارد و با تاثیراتی که بر ذهن می‌گذارد، فرد را به مصرف مداوم دخانیات حاوی نیکوتین وادادر می‌کند. این درحالی است که نیکوتین عوارض شدیدی چون تشنج، سکته و حملات قلبی، افزایش ضربان قلب و افزایش فشارخون را دارد. امیدواریم تا به اینجای مطلب کاملا متوجه این مسئله که عوارض ویپ چیست و چگونه کار میکند شده باشید. پس با این حساب با مصرف ویپ بدون نیکوتین، مضرات ویپ به نصف جویس نیکوتین دار کاهش پیدا می‌کند.

حال با این تفاسیر چرا هنوز هم افکار عمومی تصور میکنند ویپ ضرر دارد؟

به دلیل رشد ویپ و جایگزینی آن برای سیگار وقلیان ، کمپانی های سیگار احساس خطر میکنند.

طبق آخرین آمار، صنعت سیگار و قلیان جز ۴ صنعت پولساز در جهان میباشد و افراد زیادی در این زمینه کار میکنند.

برای آن ها سخت است که محصولی جدید جای آن ها را بگیرد، برای همین کمپانی های بزرگ سیگار با شایعه پراکنی در مورد ویپ به این موضوع دامن زده اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید