آموزش

جوس چیست؟

جوس چیست؟

جوس چیست؟

شاید برای شروع ویپینگ یکی از سوالات مهم هرکس این باشد که جوس یا همان ایجوس چیست؟

در ابتدا لازم می دانیم برخی دیگر از اسم هایی که در ایران برای جوس بکار برده می شود را نام ببریم:
برخی اسم آن را جویس، ایجوس، لیکوئید و ای‌لیکوئید می نامند.

جوس ها در دستگاه های ویپ بکار برده می شوند و همان مایعی هستند که داخل ویپ ریخته شده و توسط حرارتی که در داخل ویپ میبیند به بخار تبدیل شده و آن حجم دود فوق العاده و عطر و طعم خاص خود را منتشر میکند.

جوس ها از چه موادی ساخته شده اند؟

لیکویید یا جویسِ ویپ در لابراتورهای بزرگ و زیر نظر متخصصین ساخته میشوند. همچنین به دستور اتحادیه اروپا محتویات این مایع روغنی (جویس) توسط شرکت های سازنده بایستی بطور کامل برروی بطری و برچسب تولید محصول ذکر شود که در مورد مواد تشکیل دهنده در ادامه مفصل توضیح میدهیم:

جویس ها از ۴ عنصر اصلی ساخته می شوند.

1- گلیسیرین گیاهی: VG- Vegetable Glycerin

محتویات جویس

گلیسیرین مورد استفاده در جوس از روغن های گیاهی است، به همین دلیل به آن ویجی (VG) می گویند ولی نکته ی مهم این است که اگرچه از روغن ساخته می شود ولی در واقع روغن نیست و نباید اشتباه کرد.

ویجی مایع بی رنگ و با مزه تقریبا شیرین است و باز هم قابل به ذکر است که بسیاری از محصولات خوراکی نیز از ویجی ها بعنوان شیرین کننده استفاده میکنند.

2- پروپیلن گلیکول: PG- Propylene Glycol

همانطور که گفتیم درصد زیادی از جوس را ویجی تشکیل می دهد و بیشتر درصد باقی مانده ی جوس، پیجی یا همان پروپیلن گلیکول است. پیجی برای حفظ رطوبت استفاده می شود و در بسیاری از داروها و مواد غذایی نیز استفاده میشود. هر چقدر مقدار پیجی بیشتر باشد طعم دهی بیشتر احساس می شود و در عوض کامدهی جوس کمتر خواهد شد.

3- طعم دهنده های جوس چیست؟ : Flavour

طعم جویس

یکی از بهترین موارد در بحث انتخاب جوس، بحث طعم ها یا همان Flavour است. تا قبل از این مرحله در واقع جوس هیچ طعم خاصی ندارد و در این مرحله با طعم های اختصاصی که هر شرکت برای خود دارد، آن عطر و طعم استثنایی را درون جویس ها قرار می دهند. طعم های جوس دنیایی از طعم های ترکیبی و یا تکی، کیک و دسری، تنباکویی، شیری و… می باشند.

۴- نیکوتین جوس چیست؟ :

در نهایت، تقریبا اکثر جوس ها حاوی مقداری نیکوتین هستند. (این همان چیزی است که باعث می شود حس جایگزین شدن قلیان توسط ویپ کشیدن حس شود) مقدار نیکوتین ممکن است صفر باشد یعنی بدون نیکوتین و حداکثر می تواند تا ۵۰ میل گرم باشد که مقدار بسیار بالایی است.

در کل می توان گفت که نیکوتین ۳ میلی گرم یکی از مناسب ترین مقادیر برای ویپینگ به شمار می رود چرا که هم مقدار آن بسیار کم است و هم اینکه گلو را کمتر زده و طعم دهی خوبی هم دارد. اما چرا نیکوتین ۰ را نگفتیم؟ به همان دلیل که در چند خط قبلی گفتیم این نیکوتین است که حس قلیان را به شما منتقل میکند. و اگر همان مقدار کم هم نباشد، فقط یه دودی میاد و میره و البته در جوس های نیکوتین صفر طعم دهی کمتر احساس می شود.

و در نهایت لازم به ذکر است که برخلاف باور مردم، نیکوتین داروی بسیار امنی است و دود سیگار است که موجب آسیب می شود.

تقریبا ۹۰ درصد مواد تشکیل دهنده ی جوس ها ترکیب پروپیلن گلیکول و گلیسیرین گیاهی هستند که در جوس های مختلف درصد ترکیب این دو متفاوت است. مثلا در جوس های blvk معمولا ویجی ۷۰ و پیجی ۳۰ درصد می باشد. در جوس های فایوپانز ویجی ۵۰ و پیجی ۵۰ درصد می باشد. در مورد طعم دهنده های جوس هم، دنیایی از طعم های تک ، ترکیبی، میوه ای، کیک و دسری، تنباکویی، خنک و بسیاری طعم های دیگر توسط شرکت ها تولید می شود.

نکاتی در مورد انتخاب جوس اصل:

۱- جوس ها حتما باید دارای تاریخ انقضا باشند که معمولا بصورت یک کد روی بطری جویس ها هک می شود.
2- در انتهای بطری ها باید یک علامت با نام gorila  باشد.
۳- مراقب جوس های تقلبی که شبیه به اصلی می باشند باشید – بعنوان مثال شرکت نستی اصلا جوس ۵۰ میل با شکل قوطی فلزی تولید نمیکند، اما در ایران، جوس های ۵۰ میل نستی در حال فروش هستند و مردم هم متاسفانه اطلاعی ندارند و خرید میکنند!!!
۴- جوس را در مکان های خشک و دور از نور مستقیم خورشید و همچنین دور از حرارت قرار بدهید، تا عطر و طعم اصیل خودش رو حفظ کرده و تغییر رنگ هم ندهد.

انواع جوس از لحاظ نیکوتین:

جوس ها از لحاظ نیکوتین در کل به دو دسته تقسیم میشوند:

دسته اول:

جوس های معمولی یا فیری جوس که نیکوتین پایینی دارند، حدود ۰ تا ۱۸ میلی گرم
(جوس های معمولی برای کسانی مناسب است که قلیون تفریحی میکشند )

دسته دوم :

سالت نیکوتین ها که نیکوتین خیلی بالا تری دارند، حدود ۲۰ تا ۵۰ میلی گرم
(سالت نیکوتین ها برای کسانی مناسب است که روزی یکی دو پاکت سیگار میکشند.)

نکته: توجه داشته باشید در بازار امروز مثل هر کالای دیگری برای جوس ها نیز نسخه های تقلبی ساخته می شود و متاسفانه این سازندگان متخلف، هر روز تفاوت بین جوس تقلبی و اصلی را کمتر می کنند. جوس های تقلبی به خصوص تولید کشور پاکستانی به شدت خطرناک هستند و ضرر آن ها به مراتب حتی بیشتر از قلیان است!

 

دیدگاهتان را بنویسید